Zašto ne poslujemo s agencijama

Zašto ne poslujemo s agencijama

Razlozi radi kojih ne volimo poslovati s agencijama, u nastavku:

Želimo istaknuti da trenutno ne poslujemo s velikim brojem agencijama i posredničkih tvrtki koje trebaju našu uslugu za svog klijenta iz razloga koji se tiču našeg iskustva s prethodnim partnerstvima.

Nažalost, naše iskustvo s velikom većinom agencija bilo je takvo da su u početku obećavale ozbiljnost, redovna plaćanja i uredno izvršavanje obaveza prema dobavljačima. Međutim, nakon završetka događanja, često su se suočavali s poteškoćama u ispunjavanju financijskih obveza.

Nastojimo uspostaviti dugoročne i stabilne odnose sa svojim poslovnim partnerima, te nam je važno osigurati stabilnost i pouzdanost u poslovanju. Dosadašnje iskustvo nas je naučilo da su financijske poteškoće agencija nakon završetka događanja postale uobičajeni obrazac.

Neki od razloga zašto se može odlučiti ne poslovati s određenim agencijama uključuju:

1. Nepouzdanost u plaćanjima: Ponavljajući problemi s kašnjenjem ili nedostatkom plaćanja nakon završetka događanja.

2. Nedosljednost u izvršavanju obveza: Nedostatak dosljednosti u ispunjavanju obećanja ili ugovorenih obveza prema dobavljačima.

3. Ne odgovaranje na ponudu: Traženje ponude u roku 2-3 minute, jer im je uvijek “hitno“, međutim kada se treba očitovati na ponudu onda se niti ne jave više ili kada ih podsjetimo kažu najčešće: “Upravo smo se planirali javiti da ponuda ne paše” .

Ovi razlozi mogu biti ključni faktori koji utječu na odluku o suradnji s određenom agencijom, kako bi se osigurala pouzdanost i stabilnost u poslovanju.

Uvijek postoje agencije koje vode divni ljudi s kojima ćemo vrlo rado surađivati i vrlo korektno surađujemo dugi niz godina te smo uvijek spremni jedni drugima pomoći.

Ako neka agencija je toliko sigurna u svoje poslovanje, pa umjesto da nabraja argumente kako su pouzdani, ponuditi ćemo “Ugovor o predbilježbi termina“.

Preporuka je uvijek da se nama klijent direktno javi. Dat ćemo kvalitetnu i pouzdanu uslugu, pa ako treba i popust te druge beneficije, ali preporučamo uvijek direktno.

Mnogi posrednici i još češće mnoge agencije traže:

  • popust na uslugu
  • ne znaju niti proslijediti svom klijentu e-mail s našom ponudom
  • ne znaju niti odgovoriti na email je li prihvaćaju ponudu ili ne
  • uvijek su u nekim problemima
  • kada treba platiti, kasne ili nikada ne plate, a kada se posao sklapa obećavaju i zaklinju se da su pouzdani i da s njima nikada nije bilo problema oko podmirenja dobavljača